Üdvözöljük Ráckevén!

Mi megszépítjük nyugdíjas éveit!

“A tornyok és vízek városa, ahol érdemes kikötni”

Csodálatos környezet

A Fidelio Idősek Otthona Ráckeve központjában, közvetlenül a Duna partján kéthektáros parkban található.

Demens betegek ellátása

Külön épületben kerülnek elhelyezésre a demenciában szenvedő betegek. Gondozásuk speciálisan kialakított környezetben történik.

icon-3

Korszerű orvosi ellátás

Orvosi felügyelet,  24 órás nővéri szolgálat, szükség szerinti ápolás-gondozás.

Mentális támogatás

A lakók nemcsak fizikai, hanem mentális támogatást is kapnak,  részt vehetnek rendszeresen megszervezett beszélgetéseken, ahol elmondhatják javaslataikat és a felmerülő problémákat.

Fodrász, kozmetikus, pedikűr

Az alapellátáson túl lakóink számára helyben biztosítunk fodrász-, kozmetikus- és pedikűr-manikűr szolgáltatást.

icon-6

Kulturális és szabadidős programok

Minden héten kreatív foglalkozások és videofilm vetítések vannak. Az ünnepeken műsoros rendezvényeket tartunk.

FIDELIO Időskorúak Otthona

Nyugalom, kényelem, biztonság!

A Fidelio Időskorúak Otthona Ráckeve központjában, közvetlenül a Duna vízparti sétánya mellett egy hatalmas kéthektáros gondozott parkban található.

A beköltözők saját kedvenc bútoraikkal rendezik be szobáikat amelyek többsége a Dunára néz. Az itt lakók és látogatóik nagyokat sétálhatnak, üldögélhetnek a vízparton, napozhatnak, horgászhatnak.

Az intézmény a városközpontban épült, így könnyen elérhető a belváros, a piac és a rengeteg érdekes látnivaló, sok más mellett például a Savoyai kastély, Magyarország első világi barokk kastélya, a Városi Képtár és a János Vitéz díszkút.

A Fidelio Otthon már 20 éve jó hírrel működő, komoly szakmai tapasztalatra építő, biztos anyagi háttérrel rendelkező, jelenleg a Szerb Ortodox Egyház fenntartása alatt álló intézmény. Az otthon fő célja, hogy a nyugodt szép környezetben nyugalmat és kényelmet biztosítson a lakóknak úgy, hogy soha ne érezzék magukat egyedül. A 150 lakó és a személyzet között családias kedves hangulat alakult ki. Mindenki ismeri egymást, közös programokon vesznek részt, együtt ünneplik a névnapokat és a születésnapokat. A napi ötszöri étkezésen, mosáson, vasaláson, takarításon, orvosi felügyeleten, 24 órás nővéri szolgálaton kívül a Fidelio rendszeres kulturális és szabadidős programokat biztosít. Minden héten kreatív foglalkozások és videofilm vetítések vannak a társalgóban, a könyvtárban pedig rengeteg olvasnivalót találhatnak az érdeklődők. Az ünnepeken műsoros rendezvényeket tartunk, fellépnek társintézmények tánccsoportjai, általános iskolások, előadóművészek.

Az otthon sok lakója koruk, egészségi állapotuk miatt nem teljesen önellátóak és gondoskodást, közösséget igényelnek. A magas szakmai színvonal biztosítja a személyre szabott és a folyamatos megfigyelés alapján változó orvosi kezelést. Az ápolók ismerik a lakók igényeit és minden esetben igyekeznek ezekhez alkalmazkodva kialakítani kényelmüket, segíteni nekik és csökkenteni a nehézségeket. A kényelmet és az otthonos hangulatot praktikus bútorok is biztosítják, az előtéri társalgóban a fotelek mellett külön olvasó, keresztrejtvényfejtő sarkot alakítottunk ki, ahol idősek számára kialakított ergonomikus székek segítenek a könnyebb mozgásban.

A lakók nemcsak fizikai, hanem mentális támogatást is kapnak, a lakógyűlések mellett részt vehetnek a 2-3 havonta megszervezett beszélgetéseken, ahol elmondhatják javaslataikat és a felmerülő problémákat.

Az otthonban alkalmazkodva az újításokhoz és az igényekhez, mindenkinek olyan kényelmes és biztonságos környezetet alakítunk ki, ahol otthon érzi magát és nagyon szívesen tölti mindennapjait.